Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A citrusfélék és a teák egészségre gyakorolt hatásai
  2023-12-25 23:15:14, hétfő
 
  A citrusfélék és a teák egészségre gyakorolt hatásai és narancsos-citromos-szegfűszeges-gyömbéres teareceptekkel

A petefészkek egyik kiemelkedő szerepe az ösztrogén- és a progeszteronhormon termelése. Sajnos napjainkban nagyon sok nő küzd petefészekrákkal. A petefészekrák a petefészkekben kialakuló sejtek növekedése. Mivel a sejtek nagyon gyorsan szaporodnak, így nagyon gyorsan képesek elpusztítani az egészséges sejteket.

A petefészekrákot csendes betegségnek is nevezik, mivel szinte csak a végső stádiumban ad olyan jeleket vagy tüneteket, amelyek miatt a nők orvoshoz fordulnak. Azonban ha korán diagnosztizálásra kerül a betegség, akkor kilencven százalékban gyógyítható, éppen ezért nagyon lényeges a rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálatokon való részvétel.

A petefészekrák gyomor- és bélrendszeri tüneteket okozhat, például ilyen a puffadás, a székrekedés, a görcsök és a hasi fájdalom. Jellemző még a sürgető, gyakori vizelési inger, a megváltozott bélszokások, illetve a széklet konzisztenciájának megváltozása. A tünetek mellett megjelenhet még a kismedencei fájdalom is, az étvágytalanság és az, hogy a beteg gyakran érzi magát jóllakottnak.

A petefészekrák kialakulásának kockázata az életkor előrehaladtával növekszik. A legtöbb petefészekrák a menopauza után alakul ki. A betegség a hatvanévesnél idősebb nők körében gyakoribb.

A betegség kockázata növekszik, ha a családban előfordult petefészekrák vagy emlőrák, illetve ha valakinek 40 éves kora előtt emlőrákja volt.

A stressz is növelheti a petefészekrák kockázatát, illetve a depresszió és a szorongás összefüggésbe hozható a petefészekrák fokozott kockázatával.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy a rendszeres teázás és a citrusfélék rendszeres fogyasztása csökkentheti a petefészekrák kockázatait. Mind a citrusfélék, mind a teák nagy mennyiségű flavonoidokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák, hogy sejtkárosodások alakuljanak ki az oxidatív stressz következtében, illetve a gyulladás ellen is hathatós védelmet biztosítanak.

Amennyiben nincs a szervezetünkben elegendő flavonoid, úgy nagyobb az esélye a petefészekrák kialakulásának, amely a nyolcadik leggyakoribb ráktípus a nők körében. Amennyiben a nők étrendje nagyobb mennyiségű flavonoidból áll, különösen flavonolokból, jelentősen alacsonyabb rákarányt mutatnak. Már napi két csésze fekete tea csökkenteni tudja a rákkockázatokat mintegy 35 százalékkal.

A flavonolok megtalálhatók a keresztesvirágú zöldségekben is, különösen a brokkoliban, a kelkáposztában, a teafélékben, a vörösborban, illetve a gyümölcsökben, például az almában és a szőlőben. Sok flavonol van a citrusfélékben is. Flavonoidokban a bogyós gyümölcsök, a hüvelyesek, gyógynövények közül a petrezselyem és a kakukkfű bővelkedik.

A citrusféléket nemcsak önmagukban fogyaszthatjuk, de remek teákat is készíthetünk azokból. Ha melegítő fűszerekkel kombináljuk, garantáltan nem fogunk fázni még a leghidegebb téli hónapokban sem, és a betegségekkel szemben is élvezhetünk néminemű védelmet.

Fahéjas narancstea hozzávalói:
1 fahéjrúd,
2 nagyobb narancs,
1 citrom,
méz,
víz.

Elkészítése:
Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a fahéjrudakat, majd amikor egy kicsit hűlt, facsarjuk bele a narancsok és a citrom levét. Ízesítsük mézzel.

Szegfűszeges-gyömbéres tea hozzávalói:
4 fahéjrúd,
2 liter víz,
egy evőkanál szegfűszeg,
2 feketetea-filter,
egy evőkanálnyi lereszelt gyömbér,
méz,
3 narancs,
2 citrom.

Elkészítése:
Készítsük el a fekete teát, de közben adjuk hozzá a fahéjat és a szegfűszeget is. Amikor kész, szűrjük bele egy kancsóba, majd facsarjuk a kancsóba a citrom és a narancs levét. Mézzel ízesítve fogyaszthatjuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: petefészekrákkal, keresztesvirágú, rákkockázatokat, megakadályozzák, előrehaladtával, sejtkárosodások, szervezetünkben, petefészekrákot, flavonoidokban, kialakulásának, kelkáposztában, citrusfélékben, fogyaszthatjuk, étvágytalanság, teareceptekkel, petefészkekben, flavonoidokat, betegségekkel, megtalálhatók, flavonolokból, következtében, petefészekrák, nőgyógyászati, hatvanévesnél, összefüggésbe, citrusféléket, gyógynövények, gyümölcsökben, csökkentheti, fahéjrudakat, flavonoidból, biztosítanak, petrezselyem, szegfűszeges, készíthetünk, leggyakoribb, teák egészségre, petefészkek egyik, petefészkekben kialakuló, sejtek nagyon, egészséges sejteket, petefészekrákot csendes, végső stádiumban, rendszeres nőgyógyászati, petefészekrák gyomor-, hasi fájdalom, megváltozott bélszokások, tünetek mellett, kismedencei fájdalom, beteg gyakran, petefészekrák kialakulásának, életkor előrehaladtával,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  A föld szépségéért  Az udvariasság alapja: önismer...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Nehezen engedem  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Ébredj  Volt egy...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A fák lelke  Emlék  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Környezetvédelem  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Irgalom és ítélet  Jó éjt  Facebookon kaptam Krisztinától  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  képre írva  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Pillangó 
Bejegyzés Címkék
teák egészségre, petefészkek egyik, petefészkekben kialakuló, sejtek nagyon, egészséges sejteket, petefészekrákot csendes, végső stádiumban, rendszeres nőgyógyászati, petefészekrák gyomor-, hasi fájdalom, megváltozott bélszokások, tünetek mellett, kismedencei fájdalom, beteg gyakran, petefészekrák kialakulásának, életkor előrehaladtával, legtöbb petefészekrák, menopauza után, hatvanévesnél idősebb, betegség kockázata, családban előfordult, petefészekrák kockázatát, szorongás összefüggésbe, petefészekrák fokozott, tanulmány arról, rendszeres teázás, citrusfélék rendszeres, petefészekrák kockázatait, teák nagy, oxidatív stressz, gyulladás ellen, szervezetünkben elegendő, nyolcadik leggyakoribb, rákkockázatokat mintegy, flavonolok megtalálhatók, keresztesvirágú zöldségekben, bogyós gyümölcsök, kakukkfű bővelkedik, citrusféléket nemcsak, leghidegebb téli, betegségekkel szemben, kicsit hűlt, citrom levét, evőkanál szegfűszeg, evőkanálnyi lereszelt, fekete teát, narancs levét, petefészekrákkal, keresztesvirágú, rákkockázatokat, megakadályozzák, előrehaladtával, sejtkárosodások, szervezetünkben, petefészekrákot, flavonoidokban, kialakulásának, kelkáposztában, citrusfélékben, fogyaszthatjuk, étvágytalanság, teareceptekkel, petefészkekben, flavonoidokat, betegségekkel, megtalálhatók, flavonolokból, következtében, petefészekrák, nőgyógyászati, hatvanévesnél, összefüggésbe, citrusféléket, gyógynövények, gyümölcsökben, csökkentheti, fahéjrudakat, flavonoidból, biztosítanak, petrezselyem, szegfűszeges, készíthetünk, leggyakoribb, kockázatával, megváltozása, zöldségekben, megváltozott, tartalmaznak, szegfűszeget, elpusztítani, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7055
  • e Hét: 31946
  • e Hónap: 63432
  • e Év: 268133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.